Vem minns Kincaid?

Amerikanska The Brandos från New York är utan tvekan en grupp som kan persionifera uttrycket ”stolpe ut”.

Men ändå började det helt strålande 1987 med ”Honor Among Thieves” där singelsläppet ”Gettysburg” blev en hit på MTV, trots att muskikanalen inte brukade visa band eller artister som låg på indiebolag.

Året därpå blev sångaren Dave Kincaid utsedd till bästa manliga sångare i indieklassen på New York Music Awards. Det är faktiskt inte ett dugg svårt att förstå när man hör powern och hettan i Kincaids röst som.

Men det är inte bara ”Gettysburg” som lyser kristallklart på ”Honor...” som i min sfär är ett av de stora bortglömda rockalbumen under 80-talet.

Men trasslet började 1988 när man lämnade indieetiketten Relativity Records och hamnade i storbolagens cyniska ekorrhjul. ”Gunfire At Midnight” fem år efter debuten är även det ett utmärkt kapitel på ämnet, men då hade de flesta glömt bandet.

Även ”The Light Of The Day” (1993), där ex. Del Lords duon Scott Kempner, gitarr, och Frank Furano, trummor, finns som fasta bandmedlemmar, samt folkinspirerade ”Pass The Hat” (1996) och ”Nowhere Zone” (1998) är album som var värda en betydligt bättre skivbolagsuppbackning än vad som var fallet.

Men sån är branschen.

Skulle du bli sugen på The Brandos efter att kollat på de här både youtube-klippen så finns faktiskt samtliga ovan nämnda album att köpa på CDON för rödlappspris.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0