Sam har alltid gått sin egen väg

Amerikanskan Sam Phillips är en annan kvinnlig artist i min samling som aldrig fått det erkännande hon är värd i de breda lyssnarleden.

Bland recensenter och musiker har hon däremot alltid hyllats för sin kreativitet och personlig uttryck i en backkatalog som till dags datum omfattar åtta album. Innan hon bytte förnamn från Leslie till Sam, efter att blivit medveten om den legendariske Elvis Presley producenten, så gav hon ut sitt debutalbum ”The Turning på kristna bolaget Word 1987.

Men brytningen från det bolaget några år efteråt var uppslitande då Phillips anklagade skivbolaget för att ”predika” för högerextrimistisk propaganda.

Tillsammans med musikern, producenten och senare också maken T. Bone Burnette (paret gifte sig 1991 och skilde sig 2004) lyckades hon landa ett kontrakt med Virgin Records.

Med fyra album på det bolaget och ytterligare tre på Nonesuch, det senaste ”Don't Do Anything” kom 2008, så har hon profilerat sig som en mycket spännande artist som alltid gått sin egen väg.

Efter skilsmässan från Burnette, som funnits med under praktiskt taget hela hennes karriär, så satt hon själv i producent stolen när ”Don't ...” skruvades ihop.

”I Need Love” finns på albumet ”Martinis & Bikinis” från 1994.

Kolla också in nedanstående årsfärska intervjun med Sam om hur det är att vara artist i nedladdningstider och när musikindustrin är på väg att totalt byta ansikte.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Sam Philips förtjänar allt beröm som finns att få. Jag kan lyssna till hennes "We're doing alright" om och om igen, hur länge som helst! /

2010-09-12 @ 21:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0