Mycket mer än gin & tonic

I väntan på min recension av amerikanska Gin Blossoms snygga comebackalbum ”No Chocolate Cake”, som släpptes i går, så värmer upp jag upp med ett par klipp från gruppens klart brokiga och stundtals mycket sorgliga karriär

”Hey Jealousy”, ovan, är från gruppens debutalbum på majorbolaget A&M 1992. En fullängdare som också innehåller pärlor som ”Mrs.Rita”, ”Found Out About You”, ”Allison Road” och ”Until I Fall Away” och bara i USA har sålt närmare tre miljoner exemplar.

Gitarristen i den blåa skjortan och svarta solglasögonen heter Doug Hopkins, som förutom ”Hey Jealousy” även skrev Mrs. Rita”, Found Out About You” till plattan.

Men Hopkins fick aldrig riktigt vara med och dela glädjen med sin bandkompisar då han alldeles innan releasen av ”NME” kickades av de övriga bandmedlemmar som tröttnat på att ständigt hamna i svårigheter på grund av Hopkins kroniska depressioner och svåra alkoholism.

Hopkins var dagarna innan på väg att skriva in sig på sjukhus för behandling när han den 5 december 1993 tog sitt eget liv.

Att han var en en utsökt låtskrivare är nedanstående ”Found Out About You”, ett annat varmt powerpopringande bevis på.

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0