Ett fall för finsmakaren

Hon fyller 40 på onsdag. Kanadensiskan Neko Case, tveklöst en av altcountrys mest älskvärda och personliga förmedlare av twang och country-noir.
Själv blev jag en obotlig Case-addict 1997 när debuten "The Viriginian" knockade med sin smakfulla mix av egna låtar och snygga coverval som Loretta Lynn's "Somebody Led Me Away", Scott Walkers "Duchess" och den oefterhärmliga tolkningen av Everly Brothers "Bowling Green"
Sedan dess har Neko radat upp studioessen på ett pärlband. "Furnace Room Lullaby" (2000), "Blacklisted" (2002), "Fox Confessor Brings The Flood" (2006) och "Middle Cyclone" (2009).
Fyll på med liveplattan "The Tigers Have Spoken" från 2004 där Neko kompas av landsmännen och vännerna i The Sadies och ni har en svårslagen diskografi.  
I excellenta sidoprojektet The New Pornographers, superindiegruppen från Vancouver, har Neko huvudrollen som gästvokalist. Lysande powerpop i stor indierock kostym har stått på menyn på samtliga fem albumen under de senaste tio åren, och efter varje fullbordat verk så har medlemmarna återvänt till sina "ordinarie kneg".
Att Neko Case helt klart är en av juvelerna i den starkt lysande kristallkronan blir hur uppenbart som helst med förtrollande "Crash Years" från årets T.N.P. album, "Together".
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0