Bolltrollarpop

Det blir knökfullt och fullt drag på Malmö Stadion i kväll när hela Malmö och alla andra fotbollstokiga svenskar hoppas på Zlatan-show i EM-kvalet mot San Marino.

Vi popgenier gör naturligtvis också vågen för bollgeniet med The Ballerinas & The Pendletones varma hyllning, ”Zlatan & Jag”.

En låt som finns på CD-samlingen ”Blådårar 2” som tillika är soundtracket till filmen ”Vägen Tillbaka – Blådårar 2” från 2002.

Det är absolut också värt att lägga några extra svettdroppar i jakten på ”Mama Take Me Home To Malmö” där musiken till första Blådårar-filmen finns samlad.

Både är två fin-fina kärleksförklaringar till ”If If” som även värmer en norrländsk fotbollssjäl.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns en till jävligt bra låt från Blådårar, vet inte om det är från ettan eller tvåan och jag vet inte vad den heter men texten går nåt i stil med att "det faller ett tungt regn över möllan."Kan inte ni popgenier ta reda på vad den heter och vem som sjunger. En fantastiskt bra fotbollslåt e det, en av de bästa faktiskt, nästan i klass med "Jacks heroes" av the Pouges.B.

2010-09-07 @ 21:38:38
URL: http://www.bjorngidlund.se
Postat av: Björn Bostrand

Hallo Björn!

Självklart kan vi det. Låten du letar efter heter "Regn Över Möllan" och är skriven, spelad och sjungen av Richard Lindgren. Den finns på tvåan och Lindgren har bitvis hjälp av Lotta Wenglén på sång.

2010-09-08 @ 07:45:21
Postat av: Njörn.

Toppen. Jag hade den där filmen på DVD en gång i tiden och tyckte mycket om den där sången. Den är svår att få tag på idag, låten alltså.

Har sökte både här och där. Lindgren har en myspace sajt men där finns den inte. Letar vidare, vill helst, av bekvämlighetsskäl, ladda ner den.B.

2010-09-09 @ 11:22:23
URL: http://www.bjorngidlund.se
Postat av: Stefan

Nej, Björn... Detta var inte bra...

2010-09-09 @ 18:19:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0