The medicine man

The Dream Syndicate, Danny & Dusty, Gutterball, Steve Wynn And The Miracle 3, The Baseball Project och naturligtvis på solokvist. Han var även med en kort tid i början av The Long Ryders karriär och nu är Steve Wynn tillbaka med en ny platta med sitt läckra vänsterparassel Miracle 3, ”Northern Aggression” släpps den 29 oktober och är uppföljaren till ”...Tick...Tick...Tick” från 2006

Den 49-årige Los Angeles bördige låtsnickaren, gitarristen och sångaren har en lång och fantastisk skivkarriär bakom sig. Otroligt orättvist nästan alltid i skymundan för det stora strålkastarljusen, men hela tiden med en hängiven och trogen skara fans i släptåg och med stor respekt i musikerkretsar.

I början av 80-talet bildade han bandet The Dream Syndicate och 1982 släppte bandet den numera klassiska debuten ” The Days Of Wine And Roses”. Fram till 1989 hann T.D.S. med åtta fullängdare.

Som soloartist har Wynn sedan början av 90-talet släppt ett dussintal studioalbum. Det senaste, "Crossing Dragons Bridge” (2008) inspelat i Slovenien med Chris Eckman (The Walkabouts) är inget annat ett strålande verk som visar att Wynns låga brinner lika starkt som någonsin

Jag tänker inte bli för långrandig och trötta ut mig själv eller er med vidare facts and thoughts runt Steve Wynn.

Men skulle det vara så att ni tycker att de tre bifogade YouTube-klippen kittlar er musikfantasi så uppmanar jag er att googla och botanisera på Steve Wynn.

Det finns så oerhört mycket att upptäcka och det kan mycket väl vara en ny musikalisk kärlek som ni bär med er nära ert hjärta från och med nu.

För att göra det lite lättare för er så har jag plockat ihop 21 Wynn-favoriter från Spotify. Klicka bara på den här länken så är Steve hos er... Steve Wynn "Introducing Wynn"

Den 18 och 19:e november spelar Steve Wynn & The Miracle 3 i Stockholm respektive Malmö. Det är två av stoppen under en maratonturné i Europa som startar i Ravenna, Italien, onsdagen den 20 oktober och inte går i mål förrän i Madrid den 5 december.

 

 

... och vi rundar av med The Baseball Projects "Past Time" från
"Frozen Ropes And Dying Quails" (2008).
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0