Wynn bjussar på ett nytt rockmirakel

Steve Wynn & The Miracle 3

”Northern Agression” (Blue Rose/Border)

PPPP

Band som Steve Wynn & The Miracle 3 växer sannerligen inte på träd längre. Det här är för det mesta en elektrisk storm som på patenterat Wynn-vis skrubbar bort alla lager av onödigt poserande och repar den löjligt glatta Idolytan med en frenesi så att det känns på riktigt. På spår som ”Cloud Splitter”, ”Resolution”, ”We Don't Talk About It”, ”No One Ever Drowns” och ”On The Mend” har han med sig arvet från The Dream Syndicate på 80-talet, Gutterball tio år senare och en lång och skitsnygg solokarriär. ”N.A” genomsyras av Wynns kvalitetsstämpel där han aldrig gjort avkall på sin profil för att om möjligt nå framgång på försäljningslistorna.

”St. Millwood”, ”The Death Of Donny D” och ”Consider The Source” är exempel på den lite fridsammare och coolt tillbakalutade Wynn så som han ibland var tillsammans med Dan Stuart (ex. Green On Red) i Danny & Dusty.

”N.A.” är fjärde svängen med The Miracle 3 sedan 2001. Linda Pitmon, trummor, Jason Victor, gitarr, Dave Decastro, bas, är den trogna trion som tar rygg på Wynn.

Och precis som på de tre föregångarna, ”Here Come The Miracles” (2001), ”Static Transmission” (2003) och ”...tick ...tick ...tick” (2005) och så är det här ”psychedelic, greasy, sneaky, manic, wise, seasoned, nervous and ragged in all the right places”, för att nu använda Wynns egna pricksäkra varudeklaration.

Liknande artister: Gutterball, Green On Red, Chuck Prophet, Chris Cacavas, The Silos.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0