Du är väl med i facket?

En ny arbetsvecka stundar. Vad passar då bättre som laddning än The Strawbs "Part Of The Union" från 1973?
Men kom ihåg att både Labour och Tories anhängare på de brittiska öarna hade lite svårt att fatta ironin i den här skönt melodiösa arbetardängan med hög allsångsfaktor.
The Strawbs var progg och folkrockarna som bildades 1967 och hade sina likasinnade i höjdare som The Moody Blues, Pink Floyd och King Crimson.
"Part Of the Union" finns på deras sjunde fullängdare "Bursting At The Seams" (1973).
Sångaren och basisten samt trumslagaren på "Part Of The Union" är John Ford och Richard Hudson. En duo som redan vid den tidpunkten var på väg att lämna Strawbs för att starta egna bandet Hudson & Ford.
Debuten "Nickelodeon", kom samma år som "Bursting..." och fram till uppbrottet 1977 gjorde Hudson & Ford tre album till där man fortsatte att spinna på "Part ..." musikaliska tråd.
Polarna John och Richard fanns med i ytterligare ett par musikaliska konstellationer innan man gick skilda vägar.
Tillsammans med sångaren Elmer Gantry och gitarristen Colin Forster bildade man redan 1967 psykedliska pop och rockbandet Elmer Gantry's Velvet Opera. Året efter släppte man det självbetitlade debutalbumet som är och förblir en bortglömd skönt skruvad särling i genren.
Efter att man lagt ner duoprojektet Hudson & Ford dök de båda upp på nytt som The Monks med albumet "Bad Habits" (1979).
Från den landade man en topp 20 hit i England i form av "Nice Legs Shame About The Face" (nedan) som av någon anledning väckte ont blod i en del kretsar.
Allt är utan tvivel värt att kolla upp för den som gillar popmusik med glimten i ögat, melodiöst flyt och snygga vokala insatser.
Tyvärr lyser Hudson & Ford med sin totala frånvaro på Spotify.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0