Släck lyset, tänd stearinljusen och korka upp


Glasser "Ring"

(True Panther Sounds)

PPPP

Kvinnan bakom verket, som dessutom har en "pipa" av guds nåde, heter Cameron Mesirow. Los Angeles-tjejen släppte fjol en ep där låten "Apply" berättade om en tonkonstnär som vet att vårda harmonier och som är ytterst precis och noggrann i att pussla ihop arrangemangen.

Debutfullängdaren "Ring" går i samma spännande fotspår. Från första till sista stund byggs en underbar mystik, låtarnas drömslöjor är cineastiska och örat överraskas ständigt av en ljudmässig finessrikedom. Till stor del skall de nio låtarna ha snickrats ihop med Garageband, med en sista puts i en riktig studio och det lyser igenom att Cameron trivs lika bra bakom mixerbordet som framför mikrofonen.

Det som håller ihop den nio låtarna är som sagt en sångröst som inte går av för hackor. Runt alla läckra ingredienser ligger den som ultralätt bomull, ungefär som Elisabeth Frasers sätt att lyfta Cocteau Twins låtar.

"Ring" är en perfekt platta att ta del av i höstmörkret. Släck lyset och tänd ljusen, korka upp en rioja och njut av en av årets mest anmärkningsvärda debutplattor.

 

Liknande artister: Björk, Norska Annie, Imogen Heap, Karin Dreijer/Fever Ray, Björk, Goldfrapp, Solex, Sia, Anja Garbarek, Feist, Kate Bush, Cocteau Twins

 

/Bengt Ola Mattsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0