Raketpop för söndagsstädningen


I vårt grannland i väster finns ohyggligt mycket bra musik som av någon outgrundlig anledning aldrig når över den svenska gränsen. Det senaste exemplet som jag lyckats finna är tromsöbandet The Fernets - jodå, bandnamnet är hämtat från den ädla drycken Fernet Branca.
På gruppens myspacesida finns en liten biografi som berättar att man har fem år på nacken och listar influenser som The Who, Kinks, Beatles och sist men inte minst Supergrass, som väl är den närmast direkta jämförelsen som ramlar in när man hör den suveräna upptempolåten "I can´t explain" (nej, det är INTE en cover på The Who´s mästerverk). Lyssna och låt söndagsstädningen gå som en dans!
Försökte också hitta ett Youtube-klipp på engelska Spearmints "Sweeping the nation" som också sluggar in som bra städpop, men kan inte finna något bra...håll till godo med "We´re going out" som berättar i princip allt om hur förbannat bra det här avsomnade(?) bandet kunde vara i sina bästa stunder.

/B-O

Kommentarer
Postat av: Björn Bostrand

Suverän städpop. Käkar du raketost samtidigt som du fejar? Vi rensar också i röran, men mitt tempo är moderat efter gårdagens magsjukeattack.

2010-10-03 @ 11:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0