OBS! REKLAM! TYLA GANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I morgon är det fredag. Då spelar Tyla Gang på det ställe som en gång hette Folkets hus i Östersund. I dag heter stället OSD, men Tyla Gang heter Tyla Gang och är så nära originalet det går.
När de spelade 1978 lät de som nedan när de gästade legendariska Rockpalast. Låten är från deras skiva "Yachtless", en klassiker i powerpop-genren på ett skivbolag den gode Tobbe redan beskrivit så målande här på bloggen - Beserkley Records.
När Tylas ännu äldre band Ducks De Luxe besökte Östersund i april 2009 visade sig Sean vara betydligt rundare om magen och med mindre hår på skallen, men fortfarande både skärpt, rolig och en lysande sångare.
Fredag kväll i discot på Folkets hus känns inte som någon höjdare vare sig för Sean Tyla eller de vänner som funderar på att gå dit. Storsjöteaterns studioscen som var planerad från början hade varit klart bättre. Men rapporterna från spelningarna visar att Tyla Gang blivit bättre och bättre för varje konsert. Och nu har de hunnit med en hel del sedan turnépremiären i Karlstad den 29 september.
Nu släpps också en ny skiva på Jungle Records och inte mins Sean Tylas bok
 En ganska seriös bok om ett långt liv i rockmusikens tjänst enligt recensionerna. Och förordet är skrivet av Will Birch.
Men allvarligt talat alla Popgenier och Popgeni-vänner. Sean Tyla är väl och borde vara en stor favorit för alla sanna Popgenier. Jag tror att han behöver oss.
Tills i morgon besöker vi Rockpalast det vackra året 1978. "The Young Lords" En titel som gällde vissa av oss då. Nu är det väl bara Stefan som nästan passar i kategorin fortfarande. Vi andra är bara "Yachtless"....


Här kan ni besöka Tyla Gangs hemsida
Håkans Pop har en lyrisk recension av konserten på Akkurat i söndags
/cbj
PS-Överallt på internet står det att morgondagens konsert ska vara på Storsjöteatern i Östersund. Men i tidningsannonser och på arrangerande Rockaround the clocks hemsida står det OSD/Disco. Ett ganska typiskt strul som knappast lockar mer folk. Dessutom vet inga av Tyla Gangs ålderstigna publik vad OSD är för något...Rockaround med Micke Finell är lysande musiker, lockar suveräna artister till Sverige, men verkar också kunna strula till saker och ting...DS

Kommentarer
Postat av: cbj

Från ltz.se:

Kultband i olycka – ställer in i Östersund

Östersund I kväll skulle det engelska kultbandet Tyla Gang, i originaluppsättning från 1977, ha spelat på Storsjöteatern i Östersund.Men tidigare i dag när medlemmarna skulle lämna Umeå, där de framträdde i går, var olyckan framme på vägen mellan Bjurholm och Dorotea.– Det var blixthalka och de körde av vägen. Ingen har skadat sig, men de tar sig inte hit med alla instrument, säger arrangören Micke Finell.Alla som köpt förhandsbiljetter till kvällens spelning får tillbaka pengarna. Tyla Gang sitter just nu i en taxi på väg tillbaka till Umeå.– De åker hem på måndag, men jag hoppas kunna boka dem snart igen. De håller på att spela in en ny skiva just nu, säger Micke Finell.2010-10-17 @ 11:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0