Coola Imelda rumlar och tassar


Imelda May

”Mayhem” (Decca/Universal)

PPPP

Man kan inte låta bli att undra vart hon har hållit hus under alla år. Debuten ”Love Tattoo” kom för två år sedan och då var den Dublinfödda irländskan 34 år.

Men innan dess var hon med i en swingorkester som under namnet Blue Harlem i det tysta släppte ett antal independentplattor.

Två år senare släpper hon nu sin andra fullängdare och är på nytt lika avväpnande.

Kombinationen Billie Holiday och Stray Cats kan verka omöjlig. Men det är två av Mays viktigaste influenser och precis som på ”Love Tattoo” så syr hon ihop den dubbeln hur coolt som helst ännu en gång.

Hon har samma suveräna band i ryggen som på förstlingen, det vill säga, maken Darrel Highman gitarr, Al Gare, bas, Steve Rushton, trummor och Dave Priseman, trumpet, flugelhorn och gitarr. Läckert glödgad rockabilly som i ”Psycho”, ”Sneaky Freak” och titelspåret må vara utgångsläget.

Men May och bandet kan konsten att växla ner och med ståbas och Gretsch-gitarr tassa in på jazzmarker med Prisemans trumpet smakfullt spritsad över ljudbilden. I kärlekskranka ”All For You” och småkåta ”I´m Alive” förstår man också hur viktig Billie Holiday måste ha varit för May.

Men oavsett om May och bandet väljer att rumla hårt eller cruisa i behagligt tempo så är slutresultatet lika personligt attraherande.

Don't miss it!

Liknande artister: Kim Lenz, Stray Cats, The Meteors, Billie Holiday, Brian Setzer Orchestra, Eli ”Paperboy” Reed.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0