Norah blandar och ger ur rootsleken


Norah Jones

”... featuring Norah Jones” (Blue Note/EMI)

PPP

Jazzpop är etiketten man satt på duettplattan där Jones har ett musikaliskt möte med 18 andra artister och band. Men den är mer än så när Norah och kompani obehindrat vandrar ut och in i stilarterna som täcker in allt inom rootspaketet.

Som helhet är den ett bevis på hur närbesläktat allt är. När hon gör cool och totalt tillbakalutad akustisk bossapop med Dave Grohl som vokal partner och de övriga Foo Fighter gossar i kompbandet så blir det mesta uppenbart.

I nästa spår, ”Turn Them” tillsammans med Sean Bones växlar hon över till ska och reggae, för att fortsätta med levande legenden Willie Nelson och croonerjazz i klassikern”Baby It's Cold Outside” och skritta vidare i Rodney Crowells ”Bull Rider” tillsammans med Sasha Dobson, två röster och två gitarrer.

Sen fortsätter den sköna musikaliska resan på ytterligare 14 spår och man blir liksom förväntansfull på vilken musikaliska stig nästa låt ska ta.

”The Best Part” med El Madmo, ”Little Lou, Ugly Jack, Prophet John” med Belle & Sebastian, ”Here We Go Again” med Ray Charles, ”Loretta” med Gillian Welch & David Rawlings, ”Dear John” med Ryan Adams och ”Creepin' In” med Dolly Parton träffar nära mitt hjärta.

De tvära genrekasten kanske stör vissa. Själv suger jag inte åt mig allt. Men det här en platta som har något för många.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0