Millers brew

Mest känd som frontman i americana och altcountry bandet Old 97´s. Men i verkligheten är Austin födda 40-åringen Rhett Miller knappast ett namn i de breda leden.

Men visst borde han, som så många andra orättvist sidsteppade, vara det om alla kände till hans låtskatt.

Och även om det är med Old 97´s som han har släppt flest album så kickade han igång solokarriären innan. Solodebuten ”Mythologies” kom 1994, samma år som 97:ornas ”Hitchhike To Rome”.

Men gruppen tog allt tid och efter förstlingen rasslade det bara till och fram till 2001 spelade man in ytterligare fyra album vilket gjorde att Millers soloambitioner hamnade i stå.

2002 tog han en paus från Old 97´s och började spela in sitt andra soloalbum med producenten och mulitinstrumentalisten Jon Brion som bollplank. ”The Instigator” är ett strålande album som blandar indie, powerpop och countryrock och i ren och rak produktion på bästa sätt ger rättvisa åt Millers fina låtskrivarådra.

Poplåtarna med stort P står som spön i backen även på trean ”The Believer” (2006). Det självbetitlade fjärde kapitlet kom förra året och visar upp en lite annorlunda och mer eftertänksam produktion.

Mer detaljerad ljudbild, men ändå med samma oförvanskade känsla för att en bra låt alltid måste få vara en bra låt.

Behöver jag säga att ni naturligtvis ska kolla upp Old 97´s katalog?

I alla fall om ni finner minsta lilla nöje i min Spotifyfavoritlista av Rhetts i mitt tycke finaste stunder Rhett Miller "Millers Brew".

/Björn


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0