En kvällsfluga för november?I strid med alla självsäkra prognoser och m e m beprövad vetenskap har innevarande månad kommit att arta sig till en av årets hittills bästa. Träden gnistrar, hunden sanerar själv sina tassar och en frisk luft tar sig genom lungsystemet varje gång man beger sig utom hus. Kanske är det dags att byta bort svinnovember mot nåt tjusigare.

Mitt i denna Sörgårdsvinter fattas ändå den där lilla irriterande flugan, som håller nattsömnen borta och driver den mest tålmodige till vansinne. Alla som likt Petter tycker att det går litet för bra just nu, i november, behöver nog bara en dos av den kanske mest irriterande fluga som musikhistorien aldrig lyckats fånga eller smälla - den excentriske Robert Fripp och hans King Crimson.

Det finns fler klassiska sättningar av bandet men den med Fripp, Tony Levin, Adrian Belew och Bill Bruford hör i vart fall till en av de vassare. Här nedan kommer de med en liveupptagning av klassikern Larks' Tongues In Aspect Part II, inte minst odödliggjord genom Östersundsbandet Myrbeins oemotståndliga coverversion.

Fripp började f ö tidigt med loopar som skickades mellan olika spolbandspelare, inspelade på den ena och uppspelade på den andra. Han gjorde några bra soloskivor i slutet av 70-talet, bl a Exposure, som rymmer en bedårande version av Peter Gabriel´s Here comes the flood.

Hans småtokiga idéer kring Frippectronics har vi förstås fortfarande plats för.

Njut av surret som hindrar Dig att somna!

tp
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0