Texmex missionen


Doug Sahm ”The San Antonio Hipster” (San Antonio Records/Soundcarrier Gazell)

PPPP

Sir Douglas Quintet And Beyond ”Texas Gold” ( San Antonio Records/Soundcarrier Gazell)

PPPP

Problem med platta klappar till jul?

Köp ovanstående två plattor gånger x och du blir en av julens stora vinnare. San Atonio Records är en nystartad etikett och bakom den ligger den svenska skivbolagslegenden Lars-Olof ”Helan ”Helén.

En bättre start kan faktiskt inte en ny skivetikett få. Så oerhört synd bara att så få, förutom de som läser den här bloggen förstås, hajar galoppen.

Oavsett om du är en sucker för texmex, blues, rock'n'roll, country, soul, pop eller rhytm 'n' blues så finns  den bästa sorten på de här båda album. Och gillar man hela den ligan av stilar så är de tillsammans en mindre guldgruva.

”The San Antonio Hipster” innehåller 21 låtar som är valda av Lennart Persson som avled i maj förra året. CD-konvolutet innehåller också en mycket underhållande och hyllande text av Persson och Doug Sahm's bästa vän Mats Olsson.

”Texas Gold”, med 19 spår, är sammanställd av Norges svar på Lennart Persson, Øvind Pharo, och är precis som sin tvilling ett bevis på Doug Sahm och Quintetens häpnansväckade musikaliska bredd och klass.

De är två plattor som byggs på en liten del av Sahm och bandets stora låtskatt från 80-talet då man var genuint älskade i vårt land.

Men det här är tidlöst oantastligt och det finns utan tvekan nya generationer som skulle älska Doug Sahm och Sir Douglas Quintet bara man visste att de existerade.

Det är det som är vår mission.

Liknande artister: Texas Tornados, Los Lobos, Brinsley Schwarz, Alex Chilton, NRBQ.

Björn Bostrand


Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

Kungsord, Björn!

2010-12-13 @ 14:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0