Ryans rester glöder


Ryan Adams & The Cardinals

III/IV (Paxamerican)

PPPP

Framtiden är oviss för Ryan Adams som musiker på grund av hans hörselsjukdom. Tyvärr kanske det blir så att man får vara tacksam för hans otroliga kreativitet under den tidigare karriär.

De 21 låtarna på den här dubbeln härstammar från inspelningarna av albumet ”Easy Tiger” från 2007. Men trots att det i vanlig ordning handlar om material som blev över från en albumsession så är det sannerligen inget crap som erbjuds.

Till sin hjälp har han numera nedlagda kompbandet The Cardinals som är det optimala bollplanket för att lösa uppgiften på ett optimalt sätt.

Genremässigt har Adams aldrig låst sig och här handlar det till övervägande del om en rak och oförvanskad rock'n'roll i alternative fåran.

Men det blir aldrig statiskt eftersom Ryan och vänner variera snyggt på temat och det kryllar av högklassiga Adams-epos.

”Breakdown Into The Resolve”, ”Icebreaker”, ”Sewers At The Bottom Of The Wishing Well”, ”Kisses Start Wars”,”No” och ”P.S” är den där typen av rock med ett oemotståndligt påträngande driv.

Popådran pulserar smärtsamt vackert i saker som ”Gracie”, ”My Favorite Song”

”Typecast”, ”Ultraviolet Light”, ”Stop Playing With My Heart” och ”Death And Rats”.

”Dear Candy”, ”Wasteland”, ”The Crystal Skull” är stolta rockballader som man bara inte kan låta bli att waila med i refränger till.

Allt byggs naturligtvis runt granna melodier.

Inga country och americana vibbar den här gången. Men 21 spår som ännu en gång visar på Ryan Adams snille som låtskrivare och förmedlare.

Måtte den få leva vidare.

Liknande artister: Whiskeytown, Neal Casal, Jesse Malin, Josh Ritter, Wilco, Pete Yorn.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0