Bedroom Eyes - prima pop för alla oss romantiker!


 

There Are Never Enough I Love You´s

Bedroom Eyes

The Long Wait Champion" (A west side fabrication)

PPPP


Efter några EP-släpp och vårens lysande singelsläpp, var förväntningarna ordentligt uppskruvade inför Bedroom Eyes´ konsert under Yran 2010. Jag kan inte tänka mig att nån blev besviken på den show som rullade ut över den entusiastiska publiken. Jonas Jonsson, han som enligt Chrissy Hynde är bäraren av själva  sängkammarögonen och motor i bandet, var både överallt och här och där samtidigt och formligen exploderade i alla tänkbara uttryck framför en förstummad publik.

Några månader senare släpptes bandets första fullängdare, The Long Wait Champion (A west side fabrication) och det är ett delvis annat band som pressats på CD. Merparten av det uppskruvade uttrycket från scenen har på skivan ersatts av en större eftertänksamhet, låt vara i en ofta slamrig miljö.

De rumsklingande indie-gitarrerna sitter förstås som smäck, liksom det drivande kompet. Jonsson sjunger också mer avslappnat och ledigt på skiva än på scen - av det maniska scenuttrycket återstår faktiskt inte mycket. Man får snart en känsla av att avsikten varit att göra en skiva som är en skiva, inte bara en kopia av en genomarbetad scenshow. Och det funkar bra, t o m riktigt bra. En annan känsla som också infinner sig är att ingenting sker här utan avsikt, allt förefaller vara genomarbetat ner till minsta detalj.

Singeln Hand-In-Hand Granade är förstås fortfarande lysande. Den drivande Manifesto of a Midair Alliance funkar också riktigt bra liksom öppningsspåret (Here´s One for You) Underdog). Några andra toppar som förtjänar att nämnas är Norwegian Pop och Blueprint for Departure, med sitt envetna kärleksmantra.

Det är emellertid en stor synd att analysera pop, hamnar på det spåret är man snart förlorad. Jag vill inte heller slösa med er tid i onödan - det räcker med att konstatera att Jonas och hans band har gjort en skiva som mer än väl motsvarar de höga förväntning som ställts efter sommarens succéshow på Yran.

Great, great, great!

Liknande artister: Jens Lekman; Belle & Sebastian, Brainpool

tp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0