Vem vill inte ha sanningen?


Spinner vidare på det inlägg Björn kom med nyss. När det gäller politik och musik så går dom ibland hand i hand. Vänsterpartiet, med den där gråhårige killen som var i stan i dag, har en imponerande lista av grupper som gillar dem. Men sen tunnas det rejält ut ju längre höger ut man kommer. Roligast är det med moderaterna. Dom har verkligen inga.
Wille Craaford, Sofie Talvik, Mange Schmit och Da Buzz, säger då vän av ordning.
Just det, säger jag. Dom har verkligen inga... Tillfällighet? Det kan man "twista" om i all evinnerlighet.
Hur som helst, det är säker fler än jag som knappt står ut med att se fler politiker skyffla skit på varandra i medierna. Och på något sätt stärker just den här låten mig när stadsminister står och harklar ur sig nåt om att han förstår sjukskrivnas situation eller hur verkligheten ser ut. Eller när de som styr i den här kommunen bygger rondeller i snart varje gathörn, och stänger av alla vägar samtidigt. Eller tävlar om vem som kan beskatta de mest absurda sakerna, bara för att reta upp gemene man.
Lennon var, i mitt tycke, sunt politiskt. Han ville peta på saker som folk i största allmänhet bara ville glömma. Sopa under mattan. Som hur fångvården egentligen såg ut. Det var heller ingen slump att hans "Woman is the nigger of the world" kom just 1972. Redan då började han ifrågasätta könsroller. Långt innan Linda Skugge. Sådant är beundransvärt. Lite mer än ett år tidigare hade han bjudit in ett gäng kompisar till Tittenhurst Park där han svettig presenterade låtar som "Imagine", "Jealous Guy", "How Do You Sleep" och "It´s So Hard" för första gången. Och naturligtvis den här, "Gimme Some Truth". Man kan nästan höra hur Phil Spector panikartat försöker hålla George Harrisons ettriga gitarren på plats, för att den inte ska irra iväg åt något annat håll. Det är en hymn för alla som tröttnat på politikers babblande, utan innehåll. Den här låten är för övrigt en bra start en morgon när man har vaknat på fel sida.
/Stefan

Kommentarer
Postat av: Hallvardtilde

Thanks for your enjoyable site, many good times had ja!

2011-02-17 @ 11:24:25
URL: http://hallvardtilde.blogfuture.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0