The Blues Had A Son...

Ett amerikanskt femmannaband som var lika mycket blues som rock'n'roll. Och med karismatiske sångaren Lester Butler i spetsen så var det en hårt pulserande grupp som bättre än de flesta i genren fokuserade på sanningen ”the blues had a son and the called him rock'n'roll.
Endast ett futtigt album ”King King” från 1992, producerat av Rick Rubin på Def American hann gruppen med under sin korta karriär. Ett numera hårt eftertraktat objekt av diehard fans som är döpt efter och inspelat live på deras favorithak.
Mick Jagger sa vid något tillfälle att The Red Devils var bättre än Rolling Stones, och Butler och kompani kompade också Jagger på inspelningarna av hans soloplatta ”Wandering Spirit” från 1993, låtar som Rubin producerade.
Men det samarbetet fanns aldrig med när plattan släpptes. Sen dess har de istället med jämna mellanrum dykt upp på obskyra och sällsynta bootlegs, och ett spår finns också på Jagger-samlingen som gavs ut på Rhino Records 2007.
De kompade också Johnny Cash på ”T” For Texas”, naturligtvis på inrådan av Rubin, ett spår som senare dök upp på ”Unearthed” boxen som släpptes efter countrylegendens död.
Efter The Red Devils uppbrott frontade Butler gruppen 13 och släppte ett självbetitlat album på Hightone Records 1997.
Lester Butler avled den 10 maj 1998, 38 år gammal, av överdoser på cocaine och heroin under uppseendeväckande former, då två av hans vänner dömdes till delaktighet i hans död.
/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0