Musik för varma höstdagar

Apropå Lissie och Stevie Nicks...
Stevie Nicks är ett kapitel för sig. En fantastisk låtskrivare och en stjärna på scenen. Det dröjde inte länge från att hon och Lindsey Buckingham kom med i Fleetwood Mac innan hon var en stjärna, nästan för stor för själva bandet. Tillsammans med Lindsey Buckinghams produktion så blev hennes låtar rent magiska. Tom Petty försökte sig på, med ett väntat gott resultat, att producera henne. Men efter att ha lyssnat på Fleetwood Macs skivor fick han erkänna att Lindsey Buckingham vet hur man tacklar hennes låtar bäst. Vilket han medgav i en dokumentär om Buckingham för VH1. '
Hur som helst. Man kan samla i hop en hel hög med hennes låtar, med Buckingham i producentstolen. Det handlar om musik som värmer ända in i själen. "Rhiannon", "Landslide", "Crystal", "Dreams", Gold Dust Woman", "Sara", "Storms", "Angel", "Sisters of the Moon", "Gypsy", "Seven Wonders", "Welcome To The Room... Sara" och naturligtvis låtarna från senaste plattan "Say You Will".
"Say You Will" sålde guld nästan överallt, men som singel slog Buckinghams "Peacekeeper" något mer. Låten "Say You Will" är ett guldkorn som går hand i hand med samtliga nämnda låtar. Trots att kokain och åldern har märkt hennes röst, så är den starkare än någonsin. Mer vis, kanske man säga. Dessutom har den en stark melodi rakt igenom.  Tonårstjejerna som man kan höra i kören mot slutet är Nicks dotter Jessica James Nicks och John McVies dotter Molly. Bara en sån sak... Ren musikmagi.
Vill man och kan man, så får man gå in och kolla min spotifylista på Fleetwood Mac-favoriter med tyngden liggandes på Buckingham/Nicks. Det är bara att trycka på shuffle-knappen och låta sig tillbaka.
Big Mac Fan
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0