Lika bra som Bruce? Jajemen.

Så bra. Adam Weiner´s brainchild Low Cut Connie levererar med ”Private lives” (Contender) 17 nya låtar fördelade på en dubbel-lp och förtjänar en betydligt större publik. Plattan släpptes redan i höstas, men inte förrän nu har mitt signerade vinyl-ex ramlat in med posten efter en rekordlåååång hantering i postväsendet och tullen. 

Om du är sann fan av Springsteen och Southside Johnny & The Asbury Jukes ska du absolut kolla upp Weiners alster, där hela backkatalogen håller osedvanligt hög klass. Det är en hel del som har liknelser med Bruce: båda har sina rötter i New Jersey, båda har en förmåga att skriva små fina vardagsbetraktelser i sin musiklyrik och vill förmedla att rock´n roll ska vara skitkul. De har också en gemensam fan i Barack Obama och på ”Private lives” finns också en svidande kritik mot herr Trumps politiska mission.

Många Rootsyvänner fick ett minne för livet när Weiner var sista bandet ut på festivalen Stockholm Americana 2019. Med pianot som huvudinstrument är Weiner som en reinkarnation av Jerry Lee Lewis, där huvudessensen är att ha kul, men Weiner glömmer aldrig bort att samtidigt berätta en tänkvärd historia. 

Upptäck!

/B-O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0