Teenage Fanclubs lärjungar

Ibland sitter allt som en smäck. Men vägen dit kan vara fan så snårig och det finns förstås mängder med bevis på genitalanger som aldrig kommer fram i rampljuset. Matthew Scottoline som slet bas i Philadelphiagruppen Everyone Everywhere, fick inte gehör för sina egna låtidéer, men slutade inte att sitta hemma på kammaren och skapade sakta men säkert en låtskatt på hög för framtiden.

Efter att slutligen ha ledsnat på att inte komma fram med sina låtar det bildade Matthew trion Hurry tillsammans med bröderna Rob och Joe DeCarolis.

Det var tur det.

Redan med debuten ”Everything/Nothing” fick Matthew fullt utlopp för sina egna idéer, som förvisso lovade mycket. Plattan är dock mycket vilsen och inte alls representativ för vad som komma skulle.

På uppföljaren ”Guided Meditation” från får alla vänner av Glasgows bästa gåva till denna värld Teenage Fanclub att sucka av lycka. Och med det senaste alstret ”Every little thought” blommar allt ut till en STOR platta.

Det som imponerar mest är ett sant vårdande av harmonier som kläs i snygg stämsång och ett briljant plektrumfäktande. Och kopplingen till de skotska gudarna är så förbannat snygg. Kolla upp!

/B-O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0