2014 - Topp 3 - Rock

The Ghost Of A Saber Tooth Tiger
"Midnight Sun"
 
Paret Sean Lennon och Charlotte Kemp Muhl har med sitt band TGOASTT kunnat leva ut sina mest urflippade konstärliga drömmar. Deras videos vittnar om lekfullhet, stil och samhällsengagemang. Och med plattan "Midnight Sun" är det svårt att inte dra paraleller till Seans kända föräldrar, även om Charlotte Kemp har en lika stor del i TGOASTT som Sean. Hur som helst, så är "Midnight Sun" ett kollage av ljud som för tankarna till Beatles, Captain Beefheart och Deep Purples två första plattor. Problemet är kanske att hade "Midnight Sun" getts ut 1994 har det förmodligen blivit en braksuccé. Så även om musiken lever sitt egna liv och fungerar lika bra nu, så hamnade ändå TGOASTT lite i skymundan i år.
 
The Hold Steady
"Teeth Dreams"
 
Amerikansk rock, rätt och slätt. New York. Brooklyn. Ett bra kompliment till Foo Fighter. The Hold Steady befinner sig i rakt nedstigande led från i princip allt som genomamerikanskt. Springsteen, Jim Caroll, Dead Kennedys, Bad Religion, Husker Du...
Men framför allt är det The Hold Steadys känsla för melodi som gör att "Teeth Dreams" har blivit en personlig favorit.
 
Royal Blood
"Royal Blood"
 
Från Brooklyn till Brighton. Brittisk rock ´n roll. Fast grejen med Ben Thatcher och Mike Kerr är att de sneglar åt amerikansk rock. Queens Of The Stone Age och Muse finns med i ljudbilden. Men låtarna är i grunden mer som smart pop a la White Stripes. Så storheten med Royal Bloods debut är att de befinner sig i skymningslandet mellan brittiskt och amerikanskt. Med en stor tonvikt på melodi och gitarrhookar att hänga upp rått ös på.
 
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0