Söndagstriss-ess

Eftersom Björn är I Stockholm och har säkerligen i skrivande stund gått vilse emellan något café och någon skivbutik, så huserar jag lite som jag vill. Blandar lite som jag vill. :)
Men just på helger så finns det ett par rutiner. Att starta dagen med att plugga in ipoden på random eller lyssna på Kaj Kindvalls "Kajs Spellista" från lördagskvällen. Vilket ger en märklig, men härlig blandning av olika stilar.
Men om man ska hålla sig på popsidan så är det ju klart att vissa delar sticker ut lite pga av grå lätt trista atmosfären en oktobersöndag kan erbjuda.
Velvet Underground, är ju alltid Velvet Underground. En perfekt symbios av Lou Reed och John Cale. Kaliforniska Craft Spells som i somras släppte "Nausea", en ännu mer drömsk och melodistark platta än 2011s "Idle Labor".
Och så The Millennium. Ett mytomspunnet kaliforniskt band som 1968 släppte den utmärkta plattan "Begin", men som aldrig fick någon fortsättning. Det sades att medlemmar från The Associations, The Left Banke och 5th Dimension var involverad. Men klart är att det är en produkt från producenten Curt Boettcher, som utan någon oförklaring anledning gick vilse i discoeran på 70-talet.
Bra start på morgonen, helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0