Just nu i ipoden...

Ipod classic. En av de finaste uppfinningar man kan tänka sig, läggs ner. Tråkiga apple... Men i alla fall, oumbärlig när det vankas mat. I dag wokade jag grönsaker, stekte het och söt kyckling och nudlar. Och samtidigt med ipoden på random dök denna triss av ess upp.
 
Ronettes - Kommentar överflödig. Alla bör ha The Ronettes featuring Veronica i sin skivsamling. Det är snudd på lag,
John Murray. Kom med en suverän platta 2012. Singer/Songwriter med drogproblem som inte backar för att säga som det är. "Penny Nails" har en melodi fylld av honung insnurrad i tio meter rostig taggtråd.
The Hollies. Borde inte ha kallat sig för The Hollies 1972. The Hollies hade stämsången som kännetecken och förutom jetversionen av "Stay", briljerade de i "Just One Look", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Carrie-Ann", "Stewball" osv osv. 1972 hade Allan Clark hoppat av och ersatts av Mikael Rickfors. Med Mikael Rickfors blev The Hollies mörkare och mer amerikana. Platta "Romany" låter inte som Hollies, men är för den sakens skull inte dålig. Tvärtom är den riktigt bra. Men fansen 1972 var skeptisk. Med "If It Wasn´t For The Reason That I Love You" av hitmakarna "Cook/Greenaway, försökte man få en hit. Men skivpubliken svek.
1974 var ordningen återställd. Micke Rickfors bar ute och piprösten Allan Clark tillbaka. Och man fick en hit med Albert Hammonds "The Air That I Breathe".
Så "Romany" blir en parentes. Men en riktigt snygg parentes.
/Stefan
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0