Sky, Lykke och Hannah. Fredagspop.

Sky Ferreira.
Indiepopdrottningen som blivit så bra kompis med Miley Cyrus att hon nu åker runt som förband till superstjärnan.
Men Sky Ferreira spåddes en lika stor framgång hon. Sen chockade hon pryda amerikanska skivbolagsrepublikaner genom att välja en bild där hon står i duschen med bar överkropp som omslags bild till skivan. Och genast blev hon mer underground indie, efter som skivbolagen inte vill stöta sig med andra som har pemngar. Men så började hon umgår med snuskpellefotografen Terry Richardson. Där träffade hon Miley Cyrus. Och vips, är hon lika mycket upcoming star som tidigare.
Och hennes låtar är fortfarande riktigt jävla bra.
 
Lykke Li. Släpper ny platta "I Never Learn" i dagarna. Det är hon och Robyn som just nu håller den svenska fanan högt i USA. Med sin spretiga och båpngstyriga indiepop lämnar hon sällan någon helt oberörd.
Och hennes version av Lill Lindfors "Du är den ende" från filmen Tommy, är helt magisk.
 
Hannah Diamond är vid första anblick ungefär som Englands svar på våran Amy Diamond. Sen rullar musiken i gång. Ett slags speldosedubstep med bubbliga refränger. Hannah Diamond är en artist som ligger på internetbolaget PC Music, som blir allt mer uppmärksammat i brittisk press. Och det är inte så konstigt. Att lyssna igenom PC Musics spellista på Soundcloud är som att få en ordentlig sockerchock. Bubbligt och hård kvalité, rätt igenom.
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0