Musikalisk healing

Basko Believes
"Idiot´s Hill" (WMS/Rootsy.nu)
PPPPP
Steget från soloartist till alter egot Basko Believes verkar stundtals ha varit lite ångestfyllt för Johan Örjansson.
Men till slut kunde han inte motstå Midlake-duon McKenzie Smith och Joey McLellan som upprepade gånger via mail bjöd honom till Redwood Studion i Denton, Texas, för att tillsammans med deras nätverk
av extra ordinärt begåvade musiker inom alternativrock och indiepop spela in "den där skivan".
Till slut lyssnade han på sitt hjärta, satsade alla sina pengar och köpte flygbiljetter för en flight över Atlanten och följde till hundra procent sin innersta känsla och intuition att ta ett omtag på något redan grandiost.
För alla oss som upplevt kärleken vid första mötet med någon av Örjanssons fyra tidigare soloplattor är det ändå samma Johan med den där omistliga känslan för den romantiska och melankoliska ljudbilden och med en röst som trollbinder som vi möter här.
Trumslagare McKenzie Smith och gitarrist Joey McLellan har producerat helt excellent.
Och tillsammans med ett ytterligare ett dussin musiker som Aaron McClellan och Eric Swanson från Israel Nash Gripkas band ramat in och byggt på Örjanssons i grunden rasande granna sånger med fantastisk instrumentering, magnifik finmejslad orkesterkänsla och graciöst svepande arrangemang.
"In A Glade" och "Out Of Glade" inleder respektive binder ihop ett album som däremellan rymmer "Wolves" "The Waiting", "Lift Me Up", "Going Home", "The Entertainer", "Rain Song", "Archipelago Winds" och "Leap Of Faith" som alla glider ut och in och fram och tillbaka i americana, pop, soul och indie.
Frågan är bara hur man ska få schlager-Svensson att förstå att "Idiot's Hill" är musikalisk healing som man bara måste äga?
"Idiot´s Hill" släpps onsdag den 2 april.
Björn Bostrand 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0