Croz my heart

David Crosby har för tredje gången gjort en soloplatta.
Det handlar om perfektion in i minsta detalj. Det handlar om en produktion som låter så kliniskt ren, att man undrar i fall Crosby och hans medproducent Daniel Garcia haft vinylhandskar på sig under inspelningen. Det handlar om popmusik med Mark Knopfler på gitarr... På ont och på gott.
Men låtarna och David Crosbys röst är intakt. Det finns klara referenser till "If I Could Only Remember My Name" från 1971.
Ett långt liv kantat av stämsång, vapenviftande, droger och gitarrer har satt sina spår. Han berättar historier från samhällets skuggsidor och blir nästan lite politisk i vissa lägen. Men han är ärlig. Låten "If She Called" som kom till när han blev illa berörd av att springa förbi några prostituerade på Bryssels gator. Eller "Set That Baggage Down" som handlar om förmågan att inse sina misstag i det förflutna.
"Croz" är en rätt igenom ärlig platta. Från en 72-årig popikon, somn trots hårt leverne har en själfylld röst som berättar de historier du egentligen inte vill höra, men måste ta till dig.
/stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0