Bästa album 2013 (1/2)

10. Steve Mason "Monkey Minds In The Devil´s Times"
Den föredetta sångaren i The Beta Band fortsätter sin färd mot helande. I hans solodebut "Boys Outside" gjorde han upp sitt mörka förflutna. "Monkey Minds In The Devil´s Times" är, titeln till trots, en ljusare historia. Det ger lite av känslan att få följa med Dante och hans väg från helvetet. Med tonsatt av rak och ren popmusik med hiphoptrummor och gospelkänsla. Så fortsättning lär följa.
 
 
9. Adam Green & Binki Shapiro "Adam Green & Binki Shapiro
Den här platta blandar nostalgi, 60-talsflum och indiepop med en självklarhet och nästan en gnutta ironi. Framför allt är öppningen med "Here i Am", den här singeln "Just To Make Me Feel Good" och "Casanova" en aqv de starkaste öppningar en platta hade 2013. Men hela plattan är en ren njutning för den som fastnat för She & Him, men som irriterat sig på att de låter exakt likadant hela tiden.
 
8. Ejecta "Dominae"
Ejecta är Leanne Macombers projekt. Hon har tillsammans med Joel Ford, från Ford & Lopatin, skrivit låtar under en längre tid. Resultatet är en strålande syntpop som låter som en tidkapsel från 1985 har öppnat sig år 2013. Ejecta har efter låtskrivandet byggts upp av den underskattade fotografen Leanne Maconber till ett konstprojekt. Ejecta ska, enligt Macomber, ses som karraktär som precis blivit pånyttfödd i en allt mer dyster värld. Och plattan "Dominae" är ett konstverk med fingertoppskänsla.
 
7. Janelle Montae "The Electric Lady"
Kanske är hon mest känd som backupsångerska till Funs mastodonthit "We Are Young" från 2012. Men att hon är en säker sångerska på egna ben, råder det nu inget tvivel om. Strax bakom Beyoncé tassar Janelle Montae med en snillrik blandning av R´n´B och pop. Något som fick amerikanerna och recensenter att bocka och buga.
"The Electric Lady" är verkligen en platta som strålar i alla färger.
 
6. Mikal Cronin "MCII"
Powerpop och rock i en och samma förpackning. Mikal Cronin var för mig okänd innan jag råkade snubbla över den här plattan av en händelse. Det blev lite av en knock out. "MCII" blev tillsammans med Miles Kanes "Don´t Forget Who You Are" tillräckligt för att få en nostalgikick tillbaka till 90-talet. Trots det, så känns den här popmusiken fortfarande aktuell.
 
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0