2013 - bonusspår

2013 bjöd ju även på mer musik som är svåra att klämma in i en sammanställning, för att det inte ska bli för långt.
Jag har redan nämnt Miley Cyrus och hennes "We Can´t Stop" som en av årets singlar.
Men det dök ju även upp en del annat som satte sin prägel på 2013.
Och då tänker jag inte kommentera Miley Cyrus twerkande, P!nk eller Kim Kardashian (jag vet fortfarande inte vad hon är känd för...?). Däremot Kims kille Kanye, som släppte ett punking hiphop-album. Och om man bortser från det faktum att West fick en dotter med Kim, som de fick för sig att döpa till North West. Hade de fått en son... Han han fått heta Syd-Syd då?
Skit samma. Kanyes platta "Yeezus" är bulldozer i hiphopvärlden. Men även Eminem fick till en lkysande platta med Rick Rubin och Goodie Mob gjorde en stabil platta efter Cee Lo Greens stora framgångar 2010.
På andra sidan pölen, i England, har King Krule fått recensenters erkännande. En sådär platta, tycker jag själv. Men då och då glimrar det till och man får lite av en mixad känsla.King Krule blev den felande länken mellan Joe Strummer och The Streets.
Kanadensisk popmusik tog ett kliv framåt och Of Montreal blandar The Cure, Beck och 90-talsslide i en kladdig  Andy Warholpsykadelsik video som fic censuren på sig.
Sky Ferreira, en blivande storstjärna enligt skivbolagen, gick emot alla förståsigpåare och gjorde en platta fylld med oväsen och fantastiska melodier. Dessutom gjorde hon sitt konservativa amerikanska skivbolag mer argsint, när hon valde den naknaste omslagsbilden till sin platta. Och åkte fast för narkotikainnehav. Mer om det sedan.
Och så Katy Perrys etta, förstås...
Återkommer med en sista grej om svensk musik 2013.
 
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0