2014 - Topp 3 Sverige

Kent
"Tigerdrottningen"
 
Det finns inga lyckliga slut i Kents låtar. Bara sanna slut. Vad de gör, som ständigt blir hyllat från första plattan till "Tigerdrottningen", är att de lyckas fånga känslan i Sverige. På ett uppriktigt sätt. Det fula, det onda. Det goda, det vackra. Det nattsvarta och det ljusnande. "Tigerdrottningen" är inget undantag. Den går från mörker till ljus. Med en viss medvetenhet om att det snart blir mörkt igen.
 
Nicole Sabouné
"Win This Life"
 
Tonårs och studentångest blandades med en glammig poppunk som egentligen bara The Arks Ola Salo hade levererat förrut. Att han skulle falla för just Nicole Sabouné var kanske inte så konstigt. Hon har en mäktig sångröst som fångar det mörka och svarta och för då in en svartvit ljudbild i annars så färgsprakande poprefränger. Det blir en sagolik mish-mash av färgstarkt och svart-vitt. Och en platta som står sig genom den svenska pophistorien.
 
Tove Lo
"Queen Of The Clouds"
 
Hennes "Habits (Stay High)" slog rejält i USA. Inte så konstigt efetrsom hennes sånginsats är rent briljant. Och ämnet passade precis rätt in eftersom Sia kom med sin "Chandelier" i samma veva. Plattan "Queen Of The Clouds" visade sig vara ett ännu mer ambisiöst grepp. Plattan är uppdelad i tre olika avsnitt. "The Sex", "The Love" och "The Pain". Och som en röd tråd genom albumet får man följa en persons känslomässiga resa ner i avgrunden. Stark debut, med andra ord.
 
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0