Ingen möglig tillbakablick

Sean O'Brien & His Dirty Hands "Risk Profile" (First Cold Press/Hemifrån) har funnits på Spotify sedan 1 juli och ett par veckor tidigare smög de fysiska exemplaren ut på marknaden.
Minst sagt anonymt måste man säga.
O´Brien är en veteran på den Kaliforniska västkustens rockscenen och han har uppträtt och spelat in med ett gäng kultband under de senaste 30 åren.
80-talet med kompisband som Dream Syndicate, Game Theory, Thin White Rope, Camper Van Beethoven och Green On Red är något som fortfarande präglar hans musikaliska ådra.
Men "R.P.", som är album nummer sex i discografin, är absolut inte någon möglig tillbakablick på det som varit utan bygger på tidlöst musikalisk spänst och passion från O'Brien och hans ärrade musikaliska vänner.
Det är också det första albumet utan mångåriga vännen och Dirty Hands-gitarristen Jeffrey Kane som avled 2012.
- Det gick inte en dag utan att jag tänkte på Jeff under låtskrivandet och inspelningen av albumet. Men det blev en form av fin terapi som hjälpte mig att hela tiden behålla mina sinnens fulla bruk under en minst sagt tuff period.
- Men plattan är varken gråtmild eller ledsam utan kraftfullt  och upbeat, säger O´Brien.
Förutom albumproducerande trummisen Matt Boudreau och basisten Tom Hofer (The Leaving Trains), som utgör The Dirty Hands, så är gästlistan med övriga gästande musiker både klassig och kultig med bl.a, Greg Lisher (Camper Van Beethoven). Damon Wood (Engine 88) och aktade pianisten Rob Reich.
/Björn
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0