Fyra årstider på bio

Det blir rätt mycket musikfilm på bio framöver.
I Startgroparna just nu är Clint Eastwoods senaste projekt "Jersey Boys", som baseras på musikalen med samma namn-. I stort sätt är det historien om Frankie Valli And The Four Seasons. Och deras musik kommer därmed att få utt uppsving utanför New York, den här gången.
Frankie Valli And The Four Seasons var ett amerikanskt östkustfenomen under 1960-talet. Inte helt olikt dagens hiphopartister kom de från lite bråkigt förflutet, men med en stor musikalisk talang. I en popvärld som allt mer invarderades av brittiska artister, så höll låtskrivarna Bob Gaudio och Bob Crewe och Frankie Valli And The Four Seasons sina huvuden högt med popmusik med doowop och soul som bas.
"Jersey Boys" kommer nog inte att starta en nostalgivåg av samma kaliber som följde "American Graffiti" ("Sista Natten Med Gänget") 1973. Men för oss svenskar som sett både Cornelis och Monica Z på duken, kan det nog bli en trevlig upplevelse att få se 1960-taets musikscen i New York. Häftiga bilar, coola kläder, snygga frisyrer och god musik lovar i alla fall trailern.
/stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0