Rudimental

En av årets piggaste, dansantaste och roligaste popalbum missade jag helt. I stället var det en bekant som tipsade mig om bandet Rudimentals debutplatta "Home" som släpptes i april i år.
Rudimental är ett brittiskt band med  fyra killar Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor och DJ Locksmith, som har lyckats få till den perfekta blandningen av dubstep, house, jungle, soul och pop. Och det låter väldigt kul. Antagligen är "Home" den perfekta semesterplattan som gjorde för strand och nattliv. Med sina distinkta rytmer, bultande bas och perfekta melodier. Överhuvudtaget handlar det om avvägd dansant popmusik som sprudlar av kvalité i jämförelse med våra gamla houseposörer här i kalla norden. Inte så många här i Sverige har heller hört dem.Utan det är antingen hängivna housefantaster som söker efter något mer. Något med substans.
"Home" är onekligen en av årets dansplattor. Mycket också eftersom plattan har parkerat på engelska försäljningslistan. Singlarna "Waiting All Nigh" och "Right HEre" har också sålt makalöst bra i England medna folk här i Sverige gillar SHM.
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0