Blivande storstjärna?

 
En som det har buzzats om ett tag nu är Los Angelestjejen Sky Ferreira. 
Hon föddes i Venice Beach för 21 år sedan och började som modell.Men även hennes musikkarriär har gått spikrakt uppåt. Och när man hör hennes låtar kan man förstå varför. Det märks att hon hämtar inspiration från Prince, Elliott Smith och Lana Del Rey, men även Max Martin-hits med Britney Spears och Taylor Swift. Det finns ett sökande efter den där snygga perfekta popsingeln, årgång 2013, men det finns också ett klart indiespår rätt igenom.
Dessutom har hon en härlig punkattityd som hon hämtar en del från Joan Jett och The Runaways. Precis som många andra i 90-tals generationen så fick hon upp ögonen för The Runaways 2010 när Kristen Stewart och Dakota Fanning porträtterade Joan Jett och Cherrie Curry i filmen "The Runaways". Och det är ingen direkt skräll att hon inför nya plattan jobbat med Garbages sångerska Shirley Manson. Det finns ett klart släktskap mellan de två. Det och att hon, som de flesta av kalifornisk 90-talister, så stoppar hon in ordet "like" cirka 17 gånger i en och samma mening.
Precis som med andra Kaliforniska artister just nu så finns det även i Sky Ferreiras musik ett sökande bakåt till rötterna. Det finns elektronika som bottnar i Kraftwerks syntslingor, men som snabbt drar åt Madonnas pop och skränig L.A-garagerock. Precis som med Garbage så söker hon efter ett nytt sätt att kombinera dans med rock, men hitkänsla. Den elektroniska inramningen gör att musiken känns mer fräsch och 2013 även vad Max Martin hittills lyckats åstadkomma. Så den som trodde att starka melodier har spelat ut sin roll till förmån för DJ-posörer, får här nu grundligt fel.
Den 29 oktober släpps Sky Ferreiras debutplatta "Night Time, My Time". Den har blivit flyttad fram och tillbaka flera gånger om. Sky Ferreira fick många lovord i musikbloggar inför 2013 som att det slkulle vara hennes år i år. Men strax efter det så flyttades albumreleasen till 2014, men nu är det tydligen ett datum satt för debuten.
Hennes EP-släpp "As If" 2011 och "Ghost" 2012 lovade gott. Nya Singeln "You´re Not The One" rockar i ett 2013-tempo. Men min favorit kommer från "Ghost" och heter "Lost In My Bedroom" som med sin mörka apokalypsdisco får närstan vår egen Kent-Jocke Berg att framstå som en glättig Tore Skogman i jämförelse.
Mycket bas, mycket synt och mycket gitarrer.
Amerikanske starka sida är ju inte det här med måttlighet...
 
/Stefan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0