Vit man kan

Mike Zito & The Wheel
"Gone To Texas" (Ruf Records/Helan Kommunikation)
PPPP
Enligt Zito så räddade Texas hans liv.
Det var där han tog upp en lyckad och nödvändig kamp mot sitt drogmissbruk. Det var där han efter en konsert signade en CD med dedikationen "Take me to Texas with you" till kvinnan som några är senare skulle komma att bli hans livs kärlek.
Att Zito mår bra och trivs med livet hörs också på hans sjunde album, tillika det första på klassiska Ruf etiketten.
Vet inte om snacket om att vita män inte kan lira blues med rätt känsla existerar längre? Men är det så då är "G.T.T" ett fint antidot mot den villfarelsen.
Zito har skrivit samtliga 13 spår och är inte det minsta främmande för att på ett elegant sätt späda ut bluesgrunden med ett flertal musikaliska kusiner.
Det resulterar i en luftig och smakfull musikalisk bredd som liksom understryker faktumet att bluesen har fler babys än rock'n'rollen i sitt släkträd.
Redan under albumets fyra första nummer, titelspåret, "Rainbow Bridge", "I Never Knew A Hurricane" och "Don´t Think Cause You´re Pretty" blandar och ger Zito med stilarterna på ett mycket trovärdigt sätt.
Med heltighta The Wheel i ryggen och gäster som Sonny Landreth, Delbert McClinton och Susan Cowsill så är "G.T.T." Mike Zito finaste hantverk hittills.  
Liknande artister: Sonny Landreth, Delbert McClinton, Ryan Bingham, Levon Helm, Joe Ely.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0