Stacie klarar enkelt nålsögat

Stacie Collins
"Shinin´ Live!" (Blue Rose/Rootsy.nu)
PPPP
Med tre studioalbum i ryggen så är det dags för Nashville baserade Stacie Collins att släppa loss sin "southern rockin', harp howlin, twang bangin rock" i all den totala frihet som det innebär att göra ett livealbum.
Liveplattor kan många gånger vara en balansgång där skönhetsfläckarna blir extra tydliga.
Men Stacie tar sig elegant genom det nålsögat tack vare ett varierat och klassiskt bra låtmaterial, den egna talangen och vassa medmusikerna som Al Collins (Jason And The Scorhers) på bas, Jason Graumlich, gitarr, och trumslagaren Brad Cummings.
Själv är Stacie en äkta shouter som sångerska och en munspelare av rang och tillsammans med bandet förvaltar hon det genuina rock och roots receptet på ett smakfullt sätt på de 16 låtarna som sträcker ut sig över hela 77 minuter.
Inspelat live på Bootleggers Bar, Kendal, UK, inför en entusiastisk och påläst publik så innebär den medföljande DVD dokumentationen från konserten ett rejält extra plus i helheten och så här borde alla livedokument förpackas.  
Sedan i mitten av maj så befinner sig Stacie med band på en lång Europaturné och den femte juni gör de sin enda livespelning i Sverige på Sweden Rock Festival.
Det finns all anledning att kolla in det giget för den som är på plats i Sölvesborg redan på onsdag eftermiddag nästa vecka.
På sin hemsida skriver Stacie att hennes band består av många utsökta musiker och att hon alternerar beroende på vilka som finns tillgängliga.
Förutom Al Collins på bas så finns Pontus Snibb (Bonafide) bakom trummorna medan Conny Blom (Electric Boys) har ansvar för gitarriffen i Sölvesborg.
En giftig besättning med andra ord.
Liknande artister: Dan Baird, Georgia Satellites, Jason And The Scorchers, The Blasters, Bob Seger. 
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0