Spretig Allman med potential

Devon Allman
"Turquoise" (Ruf Records/Helan Kommunikation)
PPP
Devon är förstås sonen till en viss Gregg Allman, Allman Brothers Band, och att gå i en sådan pappas fotspår är kanske inte helt lätt alla gånger.
Men Devon behöver absolut inte känna sig underlägsen då den första riktiga solotrippen visar både på personlighet och utvecklingspotential. 
På några album med grupperna Honeytribe och Royal Southern Brotherhood har det handlat om utpräglad blues rock med fokus på Devon som den lysande gittarist han är.
"Men på Turquoise" är det låtskrivaren och sångaren Devon Allman i huvudrollen och han blandar bluesen med avskalad rak rock, smäktande southern soul och funk.
Tillsammans med Myles Weeks, bas, Yonrico Scott, trummor och gästande Luther Dickinson på grann slide är han lysande i rockigt gungande öppningsspåret "When I Left Home" och det fortsätter med samma vassa touch på nummer två"Don't Set Me Free".
Personligen känner jag direkt att det är den Devon Allman som jag vill höra mer av och covern på Tom Petty's "Stop Draggin' My Heart Around", med Samantah Fish som Stevie Nicks, understryker den övertygelsen.
Han sjunger utmärkt i softa bluessoul nummer som "Time Machine, "There's No Time", "Strategy" och "Homesick", men det känns som att man har hört det förpackas minst lika bra många gånger tidigare
Devon verkar vara av en rastlös natur så frågan känns berättigad.
Vad ska han hitta på nästa gång i jakten på sin musikaliska utveckling?
För det finns definitivt mer att plocka ut. 
Liknande artister: Steve Miller, Santana, Julian Sas, Gov't Mule, Widespread Panic.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0