Söndagsmusik - Bara efterätt (...och lite nytt)

 
Någon som har tänkt på att innan de här reklamradiostationerna, de som vet hur man spelar ett skivbolagsbeställda musikstycken om och om och om och om igen till man mår lite illa, brukar ha en klämkäck radioröst som säger "Bäst musik just nu" eller "Ny musik!". Och så spelar dom Magnus Ugglas "Jag och Min Far" eller Timbukus "Flickan och Kråkan".
Igen.
Så man kräks lite munnen.
 
Vilken tur då att det finns bloggar som verkligen för fram "NY" musik till folk som vågar och är intresserade.
Så som vi. Idag.
(Vaddå hög svansföring? Vi vet ju vad vi pratar om...:)
 
Marina And The Diamonds släpper en ny låt gratis.
Passar perfekt en trevig vårmorgon som denna.
Valentina är rösten bakom Kindness. Hon flyttade till London när hon var 16 år med bara en sak i skallen. Att göra musik. Hennes "Gabriel" blev i Joe Goddards version en klubbhit i London 2011.
Det har surrats en hel del runt henne i London men även här då en del musikbloggar uppmärksammat hennes avskalade popmusik. Låten Wolves har funnits för nerladdning sedan februari.  Nu är hon i alla aktuell med sin EP "Wolves". Och den kommer ni nog aldrig att få höra på RIX eller NRJ...
EN av förra årets höjdpunkter, Australiensarna i Tame Impala, visar upp en svårslagen bredd när de i ett radioprogra får för sig att köra en version av Outkasts "Prototype". Och gör det förbannat bra.
Syntpop från San Fransisco. Butterclock. Jo, även jag tyckte namnet kändes lite.. Hmm.. Smörigt... Men det kan man inte anklaga Laura Clocks musik att vara. Drömsk syntpop med starka melodier handlar det om. Förövrigt så är Laura Clocks barndomsvän, artist och producent steget originellare när det gäller namnet. Hon kallar sig helt sonika för oOoOO.
Men namn är en skitsak. Det är musiken som är viktig.
Så är det bara.
Så dra täcket över huvudet och kör på repeat.
Söndagsmusik i en ask.
 
 
 
 
 
/Stefan

Kommentarer
Postat av: The Polarbear

Så som vi flera gånger i veckan.
Bjussar på ny musik alltså...

Svar: Jaomen!
Popgeni

2013-05-05 @ 22:32:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0