Skägg men nästan inga cowboyhattar

Countrypop och countryrock i sin mest elegenta förpackning
Det bjussar kvintetten Treetop Flyers på sitt oerhört smakfulla debutalbum "The Mountain Moves" som finns tillgängligt i vårt land både på vinyl och den döende (???) CD´n sedan i måndags.
Det låter allt möjligt om T.F. och man gör sig besväret att rota i minnesarkivet som mångårig altcountry fantast så radar legenderna upp sig på ett pärlband.
Influenser från ett gäng gamla hjältar, Neil Young, Crosby, Stills, Nash & Young, Eagles, The Band, Poco, America och nutida My Morning Jacket och andra similiar artist poppar upp hela tiden
Men först och främst så sitter T.F. på 11 spår som tål vilka förflutna som nutida jämförelser som helst.
De flesta skulle säkert liksom jag kunna gift på att det här är ett band med rötterna djupt i den amerikanska myllan när man hör soundet på de bifogade låtarna i det här inlägget.
Men faktum är att det här är ett London baserat band som gjorde succé på fjolårets SXSW och sen spelade in debuten i USA. 
Å andra sidan så är bra musik gränslös och med tiden på sin sida så är "T.M.M." definitivt en kandidat till min årsbästalista.
By the way. Bandnamnet har man lånat från en låt av Stephen Stills.
/Björn
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke L-b

...och till på köpet en mycket bra låt av Stills!
Bra tips, Björn. Och visst, från den tungt America-influerade 'Things will change' till sista 'Is it all worth it?', nog tippar man på ett amerikanskt gäng? Spelar på Vega (Köpenhamn) 18 maj. Kommer säkert längre norrut nästa gång...

2013-05-02 @ 23:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0