Poetisk Madchester utflykt

Parlour Flames
"Parlour Flames" (Cherry Red/Border)
PPP
Visst lärde han sig ett och annat under tiden som andre guitarslinger i Oasis.
Det går igenom när Bonehead, aka Paul Arthurs, tillsammans med dem Manchester baserade poeten och musikern Vinny Peculiar, aka Alan Wilkes, släpper sin flörsta platta sedan han skildes från bröderna Gallagher 1999.
Själva beskriver Bonehead och Peculiar innehållet på albumet som en bred musikalisk mix av gitarrbaserad pop med psychedeliska skruvningar.
Och även om man bitvis känner igen Boneheads gitarrmattor från förr så är det här en klart flummigare och mer nedtonad historia med Peculiar som förste sångare och textförfattare och Bonehead som chef för den sex och 12 strängade utsmyckningen.  
Orkestrerade psychedeliaarr med Wilkes omväxlande djupa och roliga texter till pratsång på låtar som "Never Heard Of You", I'm In a Band", "Get In The Van" och "Jump The Brook skapar en brygga mellan traditionella gitarrock och literal pop som känns klart egen.
Men som helhet kan man inte låta bli att undra om de båda inte riktigt pratat ihop sig till hundra om helheten utan mer gör varsin grej?
Men självklart är "Manchester Rain","Lonely Girls","Pop Music, Football & Girls" låtar som Madchester fans bara måste gilla.
Det oavsett att varken Vinny eller Bonehead är några stora vokalister. 
Liknande artister: Badly Drawn Boy, The Auteurs, Oasis, Morrissey, Pulp.
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0