Miller är på riktigt

Jerry Miller
"New Road Under My Wheels" (Signature Sounds/Rootsy.nu)
PPPP
Han levererar inte direkt i världens mest uppskattade genres är det gäller de breda lyssnarleden, så någon topseller lär "New Road..." inte bli.
Men för den som hyllar första klassens yrkesskicklighet och hantverk av den finaste sorten är gitarrmaestron Millers solodebut ett måste då han skapar stor konst med sin både eleganta och sylvassa Gretsch.
Vi som hade förmånen att se honom live i Östersund med underbara Eilen Jewell Band ifjol vid den här tiden vet att det här är på riktigt och att ingen stilart är främmande för strängkonstnären Jerry.
Han blandar totalt ohämmat rockabilly, country, wester swing, twang, surfrock, jazz, blues, rock'n'roll och han gör det hela tiden med samma oantastliga pricksäkerhet tillsammans med rytmsektionen Jason Beek, trummor, och John Sciascia, ståbas.
Själv har Miller pennat fyra instrumentala låtar medan de övriga åtta handlar om fingertoppsplockade personliga favoriter.
Men han är uppenbarligen för blyg av sig för att stå för den vokala biten och har därför lånat in oantastbara röster som Eilen Jewell, Miss Tess, Eric Royer, och Roy Sludge som extra krydda på anrättningen.   
Liknande artister: Brian Setzer, Reverend Horton, Eddie Cochran, Phil Cerny, Milton Hopkins.
Björn Bostrand 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0