Dirty love

Sex man starka jänkarna The Dirty Guv'nahs har gjort en av årets musikalisk pärlor med albumet "Somewhere Beneath These Southern Skies" som släpps i morgon. 
Men egentligen kom den redan ifjol i USA och har funnits tillgänglig som import hos oss sedan i augusti 2012.
När nu skånska Rootsy och tyska Blue Rose Records i ännu ett utsökt samarbete på nytt missionerar om något som 98 av 100 inte hade en aning om att det existerade så är det bara att bocka och buga.
Med två album på egen etikett lite i skymundan och ett massivt turnerande under de senaste fem åren så har dynamiske sångaren James Trimble, gitarristerna Michael Jenkins och Cozmo Holloway, Chris Doddy, orgel och keyboards, Justin Hoskins, bas, och Aaron Hoskins, trummor, mycket välförtjänt skaffat sig en trogen skara fans på hemmaplan, en skara som borde växa överallt bara man får smaka på "S.B.T.S.S". 
Föregångarna är bra, men det är med "Somewhere..." som är inspelad i Nashville med producenten Ross Copperman som det verkliga lyftet kommit.
14 strålande exempel på kraftfull, passionerad, klassisk och tradionsbärande amerikansk heartlandrock med ett tydligt rotsystem i soulen.
Faller dessa båda videos dig på läppen så är det bara att gå in Spotify och fylla på med de öviga dussinet och konstatera att du plötsligt upptäckt ett av sommarens mest självklara soundtrack.
/Björn
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0