Supergrupp i det tysta

The Resentments
"Welcome To Our Living Room - Live at The Lab In Stuttgart" (Blue Rose Records/Rootsy)
PPPPP
Sket fullständigt i den totalt överpacade mellohysterin.
Satte istället på mig Koss portaPro lurarna och stoppade den två timmar och sex minuter långa DVD´n med denna legendariska amerikanska doldissupergrupp med basen i Austin, Texas i datorn istället.
Livegiget på The Lab, Stuttgart, skedde 2006 men av olika anledningar så släpptes inte den här utsökt hudnära dokumentet förrän den 20 februari 2013.
Men spelar roll? Det är en tidlös grann upplevelse.
Stephen Bruton, Scrappy Jud Newcomb, Bruce Hughes och Jon Dee Graham är fyra etablerade låtskrivare som gett ut en en hel hög med egna goa album på rootsingridienserna under 90 och 2000-talet.
Tillsammans med trummisen John Chipman började The Resentments som husband på Saxon Pub i Austin varje söndag och ryktet om deras förträfflighet gjorde att de även började turnera i USA och Europa.
Fyra studioalbum och en liveplatta hann man med mellan 2002 och 2009.
Efter Europa-turnén 2006 hoppade Graham av gruppen för att satsa på en solokarriär och tre år senare avled Bruton tragiskt i lungcancer.
Bandet existerar fortfarande i ny skepnad, men det är det här som räknas och är så oerhört rart i sin helhet.
Förutom den 126 minuter långa och 27 låtar starka DVD´n där livekänslan är så rätt-i-ansiktet som en IF Poppgeni konsert på Studioscenen i Östersund så får man också två CD med alla 29 låtar från giget på The Lab.
Total bonus rakt igenom!
Liknande artister: Stephen Bruton, Scrappy Jud Newcomb, Jon Dee Graham, Bruce Hughes.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0