Glittrande också

Glimra
"Glimra" (Rootsy)
PPP
En del svenska musiker tror uppenbarligen att det räcker med att sätta på sig en lagomt präktig cowboyhatt för att göra trovärdiga country.
Glimra har inga cowboyhattar och behöver inga heller. Det räcker med att trion Annika Fehling, Bittis Jakobsson, och Annelie Roswalls låter sina tre stämmor slingra sig varmt om varandra.
Och lusten att sjunga med och mot varandra sprider sig redan vid den första genomlyssning för att sen växa sig starkare när man möter de 13 låtarna där Fehling står för merparten och gång på gång bevisar vilken fin låtskrivare hon är, på egen hand eller tillsammans med musiker som Tom Kimmel och Markus Rill.
Att trion tog kontakt med bandet G2, ett av vårt rikes absolut bästa bluegrassband, som klockrent kompband på plattan innebar ytterligar en kvalitetssäkring.
Det är varm och trovärdig country och bluegrass på svenska, med folk,vis och en aning popspetsning, som absolut tål jämförelser som Dolly Parton och Alison Krauss.
Och de är svårt att inte låta bli att fingra på repeatknappen när man möter låtar som "Jag Är Hemma Här", "Jag Far Iväg", "Där Du Är", "Låt Drömmarna Vara Kvar", "Bara En Ros, "Stopp" och "Förändringens Sång". 
Björn Bostrand
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0