Fabulous Thunderbirds goes soul

För tre veckor sedan släppte Östersundsbekantingarna, gruppen har faktiskt gjort två livegig i vår stad, The Fabulous Thunderbirds sitt 13:e studioalbum "On The Verge".
Det första sedan "Painted On" 2005.
Åskfåglarna är ju som alla som kan sin blues och rockhistorik vet synonymt med sångaren, låtskrivaren och munspelaren Kim Wilson.
Massor av musiker, inte minst gitarrister, har passerat revy genom Wilsons excellenta plantskola sedan han drog igång missionen i mitten på 70-talet.
På den tråden spinner han vidare med en kvartett nya instrumentalister i 2013 års upplaga och den här gången heter "the axemen" Jonny Moeller och Mike Keller.
En av låtarna har titeln "Runnin' From The Blues" och mycket riktigt så tar Wilson och vänner ett rejält steg bort från Texasbluesen och rockstöket.
Men visst svävar bluesens ande över de tio spåren, men det är soulen som har ett bastant grepp om helheten.
Med en blåssektion i ryggen gungar man mestadels fram på en coolt avslappnad Memphis groove med nedslag i Muscle Shoals funk.
Och Kim är som fisken i vattnet även i den skepnaden.
För att få ett litet grepp om Kim Wilson musikaliska omfång så ramar jag in det här utlägget med ett par klassiska liveklipp från 80-talet.
/Björn 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0