Elegant och smakfull exteriör

Whitehorse är inte bara en huvudstad i Yukonterritoriet i Kanada.
Det är också äkta paret Luke Doucet och Melissa McClelland som under 2011 släppte sitt uppmärksammande och fina debutalbum i hemlandet
Från och med fredag är uppföljaren "The Fate Of The World Depends On This Kiss" tillgänglig hos oss tack vare Blue Rose Records och Rootsy.nu.
En 12-spårare som spinner vidare på deras härligt upplyftande musikaliska nerv och balans från den självbetitlade debuten. 
"Both lion and lamb" säger Whiterhorse kanadensiska bolag Six Shooter Records om duons sätt att ge näring till sina låtar.
I grunden är det det singer/songwriting med excellenta melodier i högsätet, som man kan höra på de tre bifogade videoklippen.
I studion har man byggt på med samplingar, loopar och andra diverse tekniska detaljer på ett sätt som gör experimentlustan till en styrka.
Men man gör aldrig avkall på att allt i slutändan ska vara låtar som förtrollar eller bara gör mottagaren melodiöst lyckliga inombords.
"Devil's Got A Gun" och "Out Like A Lion" finns på "The Fate..." medan ni hittar "Emerald Isle" och "Killing Time Is Murder" på debutalbumet.
/Björn 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0