Deadly delicious

Deadstring Brothers
"Cannery Row" (Bloodshot Records/Border)
PPPPP
Som en fusion av Rolling Stones a´la "Exile On Main St"och The Band i slutet av 60-talet när de knockade folket med sina två första album.
Det låter kanske överdrivet men faktum är att singer songwritern Kurt Marschkes återkomst med nytt manskap i sitt alter ego är exakt så bra.
"C.R" är album nummer fem under bandnamnet och Marschke har aldrig stuckit under stol att de båda ovanstående ikoniska grupperna varit tunga inspirationskällor när han skruvat ihop sin egen låtskatt.
Men det är en otrolig skillnad att försöka planka rakt av jämfört med att profilera och sätta sin egen talang i front utifrån något som så oerhört många influerats av.
Att Kurt Marschke ännu en gång på detta totalt hjärtevarma sätt lyckas med konstycket är inget annat än en stor gåva till alla oss som redan är helsålda på deras altcountry, americana med både bluesgrass och gospel känsla i den klassiskt nakna och ofamnande ljudbilden.
Det borde finnas många där ute som gärna skulle rätta in isg i ledet bara de visste. 
Vid det här laget vet man vad man får av Kurt och med ett nytt fantastiskt band i ryggen är de elva spåren på nytt som ett 41 minuter långt musikaliskt väckelsemöte.
Den fjärde april lirar Deadstring Brothers live i Östersund tillsammans med Steven "Deadman" Collins och det är knappt så man förstår hur man ska överleva den dödliga dosen utan att fälla floder av glädjetårar. 
"Cannery Row" släpps den 22 mars.
Liknande artister: The Band, Rolling Stones, Deadman, Slobberbone, Bottle Rockets.
Björn Bostrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0