Rubin och drömpop

Rick Rubin blir just nu fullkomligt överröst med rosor för att han satt i producentstolen när Kanye West spelade in sin "Yeesus". Men han har även hjälpt den brittiske singer/songwritern Jake Bugg till att skapa något av en perfekt liten poplåt. Iklädd gammelamerikansk countryjacka är låten "Broken" nog en av de starkaste låtar jag har hört i år.
Jan Gradvall skrev nyligen, ang Kanye West, att ny experimentell musik hittade man förr inne i ett dammigt hörn av skivbutiken. Numer är den i skyltfönstren. 
Vet inte riktigt om jag håller med. 
Det beror på om artisten som levererarr den experimentella musoiken uppnåt stjärnstatus eller inte. 
Kanye West bättrar på sin stjärnstatus rätt effektivt hela tiden. En milstolpe var Video Music Awards 2009. Under Taylor Swifts tacktal, vankade han helt apropå in på scenen under, tar micken och hävdar att Beyonce skulle ha haft priset i stället. Efter det har han i intervjuer spottat ur sig citat som visar på ett ego, lika stort som Europa. Han har effektivt duckat när flickvännen Kim Kardashian med entourage spelat in sin realitysåpa och har kommit på att den gemensamma dottern ska få namnet North West. 
Men jag har inget emot det. Jag tycker hela såpafiguren Kayne West nog är det mest underhållande vi har i dag. När han besökta SNL för en månad sen, så lyckades han med bedriften att göra ett modernt klassiskt uppträdande.
Men när det gäller ny (NY!) experimentell musik, som Wu Lyf eller drömska Youth Lagoon, så hittar man dem längst in i internets dammigaste hörn.
 
 Trevor Powers är uppvuxen i Boise, Idaho. Han har med sig sin bakgrund i sitt skapande som är americana i grunden, men allt för ofta svävar han ut i drömska små utflykter. Som i den här senaste singeln "Mute" som nyligen släpptes på Vevo. 
 
 
/Stefan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0